Agregador

Huawei

2 dies 15 hores ago
El señor Grijalvo me pide entrada sobre la Trumpada del día, y hago un esfuerzo con el puto teclado táctil para cumplir mínimamente con el encargo. De viaje apenas he podido leer algo, lo más evidente, pero parece que le van a hacer a Huawei lo que a ZTE: casi la hundieron por completo, y […]
Nadir

COMUNICACIÓ DE PROBLEMES AL NOSTRE WEB

1 setmana 2 dies ago
COMUNICACIÓ DE PROBLEMES AL NOSTRE WEB carlesl dl., 13/05/2019 - 20:44

ATENCIÓ, MOLT IMPORTANT!

AMIGUES I AMICS,

DEGUT A TREBALLS DE MANTENIMENT DEL NOSTRE WEB, LES INSCRIPCIONS DE SUPORT A LA MORATÒRIA DE NOUS PROJECTES AL MONTSENY, QUE S’HAGIN FET A PARTIR DE LES 11:39H DEL DIVENDRES DIA 10 DE MAIG (incloent-hi les fetes a l'estand del dissabte a la tarda) NO HAN QUEDAT REGISTRADES CORRECTAMENT I, PER TANT, NO HAN ARRIBAT AL SÍNDIC DE GREUGES. AIXÍ DONCS CAL REPETIR-LES AL FORMULARI DE LA PÀGINA WEB CORRESPONENT.

EN ENDAVANT D'ARA (20:30h del 13 de maig) TOT FUNCIONA CORRECTAMENT I ES PODEN FER LES ADHESIONS SENSE PROBLEMA.

US DEMANEM DISCULPES PER AQUESTA DIFICULTAT AFEGIDA I PREGUEM LA VOSTRA COMPRENSIÓ I COL·LABORACIÓ.

CORDIALMENT,

 

 

Formulari */ You must have JavaScript enabled to use this form. M'adhereixo a la  Petició d’aprovació de moratòria relativa a projectes urbanístics, extractius, infraestructurals i llicències d’obres en l’àmbit del Parc Natural del Montseny, per a tota classe de nous projectes al Parc Natural del Montseny, d'acord amb el text presentat per la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife al Govern de la Generalitat el 9 d'abril de 2019. Nom i cognoms NIFNIFPoseu els vuit números seguits de la lletra del vostre NIF. També podeu posar el NIE. No useu guins, ni espais en blanc, ni punts.">? Correu electrònic Correu electrònic Confirmeu la vostra adreça de correu electrònic Torneu a posar l'adreça de correu electrònic, per assegurar que no hi ha cap error. Vols, a més a més, donar-nos suport fent-te soci de la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny?Vols, a més a més, donar-nos suport fent-te soci de la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny?Si actives aquesta opció ens posarem en contacte amb tu per demanar-te quina quota anual vols pagar, les teves dades bancàries, etc.
També pots donar-te d'alta directament al nostre formulari web.">? TelèfonTelèfonNecessari si us voleu donar també d'alta com a socis de la Coordinadora">? Alta al butlletí electrònic de la Coordinadora?Alta al butlletí electrònic de la Coordinadora?Si actives aquesta opció ens posarem en contacte amb tu per demanar-te quina quota anual vols pagar, les teves dades bancàries, etc.
També pots donar-te d'alta directament al nostre formulari web.">? Vols donar-te d'alta al nostre butlletí per rebre per email notícies relacionades amb l'activitat de la Coordinadora (acostumem a enviar un o dos missatges al mes, com a molt). Accepto la política de privacitatAccepto la política de privacitatSi voleu consultar la nostra política de privacitat, podeu fer-ho clicant aquí">? Moratòria Montseny Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) Fira d'Entitats de Sant Celoni Moratòria de nous projectes al PN del Montseny Afegeix un nou comentari
carlesl

Arriba el cranc blau. A què ens enfrontem. Xerrada sobre espècies invasores

1 setmana 3 dies ago
Arriba el cranc blau. A què ens enfrontem. Xerrada sobre espècies invasores Dia i hora dv., 24/05/2019 - 19:00 carlesl dg., 12/05/2019 - 21:05 Lloc Cal Bofill Centre d'activitats Ambientals, Passeig Colom,50 (Torredembarra) Descripció

Setmana de la biodiversitat

Els companys d’Ecologistes en Acció ens informen d’aquesta xerrada formativa sobre una nova espècie invasora: el cranc blau.

El cranc blau està representant un problema molt important al Delta de l’Ebre tant pel sector pesquer i aqüícola  com per l’espai natural. De l’abundància d’aquesta espècie que pot arribar a  canviar l’ecosistema del Delta de L’Ebre, i del treball de la comissió Tècnica del Pla de gestió del cranc blau de Terres de l’Ebre, en parlarem abastament, el divendres 24 de maig a les 19h.

La xerrada anirà a càrrec de membres de la Comissió Tècnica del Pla de Gestió del cranc Blau de Terres de l'Ebre.

 

Us esperem. Eloi Nolla. Ecologistes en Acció  

 

 

carlesl

Noves accions conflictives al pla de la Calma

2 setmanes 3 dies ago
Noves accions conflictives al pla de la Calma carlesl dg., 05/05/2019 - 20:39 Arnau Tolrà

Fa uns dies, des de la CSM vam denunciar l’eliminació d’hàbitats d’interès en l’àmbit del pla de la Calma, com a conseqüència de les rompudes realitzades per un propietari privat. L’actuació denunciada va comportar la transformació total de l’hàbitat i dels sistemes ecològics presents a la zona situada entre el pla del Llamp Dret i el collet del Terrús. Malauradament, aquesta setmana s’ha detectat una actuació similar en una zona propera del mateix pla de la Calma, concretament en l’àmbit situat entre el collet del Terrús i el pla del Cafè, dins la finca coneguda com la Figuera.

 

A la zona d’actuació propera al collet del Terrús han talat la totalitat de la comunitat arbustiva existent, principalment gavarreres, i posteriorment han sembrat cereals i ho han perimetrat amb pastor elèctric per evitar l’entrada del senglar. En l’àmbit afectat hi havia censada una elevada presència de nius d’escorxador (Lanius collurio), un ocell que troba al Montseny el seu límit meridional de distribució i considerada espècie d’interès comunitari objecte de mesures especials quant a la conservació dels seus hàbitats.

 

Ja en l’àmbit del pla del Cafè, on fins ara hi havia un mosaic de marges arbustius i erms pasturats, s'ha romput radicalment amb maquinària pesada, aixafant els marges i eliminant la totalitat de les espècies arbustives. La zona també ha estat sembrada i s’ha tancat amb pastor elèctric.

 

Denunciem aquesta nova agressió que ha anorreat un ambient d’alt valor ecològic, formada per espais de transició cada vegada més escassos i que compten amb la presència d’espècies de flora i fauna ecològicament molt sensibles. Un nou despropòsit ambiental gens compatible amb els valors de conservació i sostenibilitat que hauria d’abanderar un Parc Natural.

 

Des de la CSM defensem fermament que la recuperació del sector primari va lligat inseparablement a la preservació del patrimoni natural i social del Montseny. Però no podem permetre que sota aquest precepte s’hi amaguin nous projectes especulatius que poc tenen a veure amb una recuperació real i sostenible del sector primari.

 

Un darrer cas, que deixa en evidència la manca de seguiment i control per part de les autoritats del Parc i de les administracions competents, i que ens demostra que cal dotar el Montseny d’una legislació que permeti una protecció, efectiva i definitiva, dels valors d’aquest espai natural suposadament protegit.

Vista aèria de la zona abans d'efectuar la rompudaDestrucció dels marges com resultat de la intervenció

 

Zona conreada i tancada amb filat elèctric

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denúncies pla de la Calma pla del Café rompuda de landes Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) Parc Natural del Montseny ILP Protecció Montseny Afegeix un nou comentari
carlesl

DESCUBIERTO Y CRÉDITOS

2 setmanes 5 dies ago
Cinco estaciones de distancia y nunca me igualará aunque ya me atrapó en cien cosas. Sin predicciones de ciclón o tormenta, pero tampoco sirve el parte del tiempo: no hay intervalos en realidad, solo relojes derramados en ficción. Derretimos y congelamos las agujas a capricho, cuando oscilan caricias en horas tardías de un sofá, cuando…
moon

Gran concert SOS Costa Brava

3 setmanes ago
Gran concert SOS Costa Brava Dia i hora ds., 04/05/2019 - 21:00 carlesl dj., 02/05/2019 - 12:56 Lloc ESPAI TER, Torroella de Montgrí (Girona) Descripció

Dissabte 4 de maig participa a la gran festa reivindicativa de SOS Costa Brava

Vine al Gran Concert de SOS Costa Brava i ajuda’ns a protegir la costa que encara ens queda!

Mitjançant aquest comunicat, Ecologistes en Acció i el conjunt de les entitats que conformen la Plataforma fan una crida a totes les persones, entitats i col·lectius que estimen el territori  a ajudar en la difusió i en la promoció de la Festa Reivindicativa de SOS Costa Brava que tindrà lloc el 4 de maig a les 21h a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.

La Plataforma SOS Costa Brava (amb el suport d’Ecologistes en Acció) organitza el proper dissabte 4 de maig un gran esdeveniment a Torroella de Montgrí que comptarà amb la participació d’uns 30 músics, actors i actrius molt vinculades en la defensa del territori, com ara Judit Neddermann, Bruno Oro, Miquel Abras o Mazoni entre molts altres. Les entitats que organitzen l’esdeveniment asseguren que serà un acte de denúncia, però sobretot una gran festa reivindicativa.

 

El Gran concert SOS Costa Brava és un esdeveniment que busca encoratjar la mobilització ciutadana i recaptar fons per lluitar contra l’especulació urbanística que amenaça la Costa Brava. A més de les actuacions, durant el concert també s'explicarà breument què està fent la Plataforma, els casos urbanístics més greus que amenacen el futur del litoral gironí, així com el nou model territorial que defèn i pretén impulsar SOS Costa Brava. Una plataforma formada per una trentena d’entitats que es van unir el passat agost per fer un front comú contra l’especulació urbanística.

 

Les entrades estan a la venda a la web de SOS Costa Brava i tots els diners recaptats en aquest esdeveniment aniran destinats a la defensa de zones amenaçades i per promoure un model territorial sostenible al litoral gironí. Amb l’objectiu de maximitzar la recaptació de fons, les entitats han habilitat la Fila 0, una opció de compra d’entrades solidaries per aquelles persones que no puguin assistir al concert però vulguin col·laborar amb la causa.

Organitza: SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció de Catalunya
Co-produeix: Espai Ter
Col•labora: Ajuntament de Torroella de Montgrí
Preu: A partir de 20€ (les persones que no puguin assistir al concert poden comprar les seves entrades en la FILA 0 i posar així el seu granet de sorra).

Entrades en venda aquí: https://www.soscostabrava.cat/concert/

Vídeo de promoció del concert: https://www.youtube.com/watch?v=wJlXeo7Oa2A

Cartell del concert: enllaç

Donem-los suport!

 

carlesl

Arrelades al territori. Xerrada-debat sobre l'estat de protecció del massís del Montseny i la ILP que impulsa la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

3 setmanes ago
Arrelades al territori. Xerrada-debat sobre l'estat de protecció del massís del Montseny i la ILP que impulsa la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny Dia i hora dv., 03/05/2019 - 19:30 carlesl dj., 02/05/2019 - 11:09 Lloc CAN SON, carrer del Vern, 24 d'Arbúcies (Girona) Descripció

Avui us convidem a aquesta xerrada-debat que les companyes i companys de la CUP d'Arbúcies han organitzat per fer pública la situació que pateix el Parc Natural del Montseny. També donarem a conèixer la Iniciativa Legislativa Popular que estem impulsant des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), DEPANA, Ecologistes en Acció i SEO/BirdLife, per tal que el Parlament de Catalunya aprovi una llei garantint la protecció del Montseny.

Us hi esperem!

PS: Vegeu altres notícies en aquesta pàgina web per conèixer quin és l'estat de la qüestió.

 

 

carlesl

Cantigas de Maio

4 setmanes ago
Estou tan ata os collóns do mundo que me tocou en sorte vivir, que o único recurso é pechar portas e ventanas e recluirme coas poucas cousas certas que nel quedan. Non fun ensinado a camiñar neste século. Non me afago ó baile de máscaras, á rolda de arlequíns, á pasarela. Mesmo era preferible un […]
Nadir

Galiza progresa

4 setmanes 1 dia ago
Eu pensaba que tiña visto de todo tirado nas caldeiras e na beira dos ríos, pero sempre hai espazo para a sorpresa. Un escáner! Non sei quen de vós comentou que o de tirar merda nos camiños era cousa dos vellos das aldeas, que seguían coas antigas costumes… Pois os velliños das aldeas coido que […]
Nadir

Xerrada-taller sobre Contaminants hormonals

4 setmanes 1 dia ago
Xerrada-taller sobre Contaminants hormonals Dia i hora dv., 26/04/2019 - 19:00 carlesl dt., 23/04/2019 - 18:39 Lloc Cal Bofill, Pg. Colom, 50. Torredembarra Descripció

Les companyes i companys d'Ecologistes en Acció ens han fet arribar la informació d'aquest esdeveniment en terres tarragonines, que avui publiquem al nostre web, per la seva transcendència en la salut de les persones.

Una salutació i una abraçada a les i els ponents d'aquest xerrada tant interessant.

 

carlesl

Comentario a Hudson

1 mes ago
Para continuar de forma ordenada la discusión sobre la difusión del postmodernismo en la izquierda, reproduzco el intercambio mantenido con Hudson y añado un apunte extra al final. + HUDSON Cuidado, uno de los grandes defectos históricos de la izquierda es que, cuando mete la pata, saca el comodín: “sabotaje de la derecha” para justificarse. […]
Nadir

Fundamentalismo religioso en el corazón de Europa

1 mes ago
Vamos a ver la otra cara de la moneda del fundamentalismo. Si hace unos días nos burlábamos de los que consideraban pernicioso el cuento de Caperucita, vamos hoy a tratar de los que queman libros de Harry Potter o imágenes de Hello Kitty. Si no quieres que me ría de tu religión, no deberías tener […]
Nadir

Presentació del llibre Racons del Montseny amb aigua

1 mes ago
Presentació del llibre Racons del Montseny amb aigua Dia i hora dv., 10/05/2019 - 19:30 carlesl ds., 20/04/2019 - 19:26 Lloc Tarambana, Cardedeu, c/ Bellsolar cant. C/ Barcelona (Barri L’Estalvi) Descripció

Benvolgudes i benvolguts,

Avui us anunciem la presentació d'aquest llibre, imprescindible per les persones amants del Montseny i també aquelles que malden per conèixer les fonts i els cursos d'aigua d'aquesta muntanya increïble i meravellosa.

El seu autor, l'Oscar Farrerons, és un dels experts més notoris en aquesta matèria que, juntament amb altres estudiosos del Montseny, es dedica a identificar aquests indrets i a difondre el seus valors paisatgístics i naturals.

La presentació anirà a càrrec de l'ambientòleg i membre de la CSM, Sergi Travessa, bon coneixedor d'aquesta muntanya

Us hi esperem!

 

carlesl

Catalunya (y II)

1 mes ago
Ya que parece imposible hablar de Catalunya sin tocar el tema político, yo voy a aventurar una conjetura al respecto del procés. Es evidente que si el objetivo era la independencia, la Generalitat no tomó las medidas necesarias para crear un escenario en el que fuera viable un Estado catalán independiente. Hablando en plata, el […]
Nadir

Volvamos sobre nuestros pasos

1 mes ago
De nuevo en el monotema identitario, que está visto que dista mucho del consenso universal que pretenden los medios. Creo que se va a entender mejor con un ejemplo. Retrocedamos mentalmente unos añitos e imaginémonos un coloquio republicano, en la que alguien propone eliminar de las estanterías de libros infantiles El Principito, el Príncipe Valiente, […]
Nadir

Nord Stream II

1 mes ago
Como veis, estos días estoy sacando algunas entradas breves, poco elaboradas, con temas que se me van ocurriendo, esperando que las desarrolléis con vuestros comentarios. Vendría a ser el uso que muchos hacéis de Twitter, pero con todas las posibilidades que ofrece una bitácora al uso. Ya me diréis si os gusta este formato o […]
Nadir

Heroes do noso tempo

1 mes ago
Fixeron do mundo un lugar mellor, mais o poder non lles perdoou que lle arrincaran a máscara. Unha carouza composta polos medios de comunicación do réxime que, ó caer, deixounos ver a faciana criminal da dictadura capitalista na que vivimos. + + + + E en España, podemos salientar a dous valentes: + + SON […]
Nadir