Eliminant una partició de windows del grub2

Enviat per joan el ds., 07/08/2010 - 18:40

Al meu portàtil Acer hi ha una partició de "recuperació", per tornar a deixar el portàtil com era quan es va comprar, o sigui amb un windows... Qualsevol usuari que trii aquesta opció em pot esconyar l'invento no sé si s'arribaria a carregar la partició de debian o només la de windows, però per si de cas vull treure aquesta opció del menú d'arencada de grub2.

Si volgués eliminar totes les particions "no linux" ho tindria fàcil, li trec el permís d'execució al fitxer /etc/grub.d/30_os-prober i llestos... Però només vull treure la partició de recuperació de l'Acer, i no el Vista que també hi ha instal·lat, així que el qe he fet ha sigut el que expliquen en aquest post.

Que bàsicament és afegir després de:

for OS in ${OSPROBED} ; do
DEVICE="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 1`"
LONGNAME="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 2 | tr '^' ' '`"
LABEL="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 3 | tr '^' ' '`"
BOOT="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 4`"

if [ -z "${LONGNAME}" ] ; then
LONGNAME="${LABEL}"
fi

aquestes línies:

# Added to remove Windows Recovery
if [ "$LONGNAME" = "Windows NT/2000/XP" ] && [ "${DEVICE}" = "/dev/sda1" ] ; then
continue
fi
# End Added

Cadascú ha de substituir "Windows NT/2000/XP" i "/dev/sda1" pel que sigui el seu cas (ho podeu consultar al fitxer /boot/grub/grub.cfg

Perquè els canvis tinguin efecte cal actualitzar el menú del grup amb la comanda, com a root:

update-grub

Post data:

Mentre escric aquestes línies se m'acut una pega i la manera de solventar-la: quan s'actualitzi el paquet del grub del meu debian, em demanarà si vull sobreescriure el fitxer que he modificat pel de la nova versió (i jo li diré qe si, perqè vull estar al dia). Així que probablmement hauré de repetir aquesta feina.

En canvi si el que faig és senzillament treure els permisos d'execució de /etc/grub.d/30_os-prober (elimino totes les entrades de windows) i després poso el windows que vull tenir al fitxer /etc/grub.d/40_custom (que serveix per posar els SO que volguem, manualment).

Amb aquesta segona sol·lució potser no evito que les actualitacions sobreescriguin el fitxer 30_os-prober, però només tindré la feina de canviar els permisos (o directamnt eliminar-lo). El 40_custom el puc mantenir sense sobreescriure sense problema ;-)