debian

Connexió a Internet a Debian (linux) via mòdem USB jazztel

Enviat per joan el dj., 16/08/2012 - 11:54

La Debian 6, Squeeze, ja incorpora un paquet per connectar-nos automàticame nt als mòdems USB: usb-modemswitch

Aquest paquet, em penso, el que fa és reconèixer el mòdem i associar-lo amb el controlador necessari. Si executem la comanda "lsusb" en un terminal, en el meu cas, tindrem aquest resultat:

$lsusb: 

Bus 001 Device 014: ID 12d1:140c Huawei Technologies Co., Ltd.

Llavors, al gestor de connexions que acostuma a sortir al panell de l'escriptori, a part de les xarxes wireless detectades, vorem una opció pel "Mobile broadband" o algo semblant... Si l'activem, ens preguntarà pel país, Spain, per la operadora, jazztel en el meu cas i, i aquest és el punt clau en el meu cas, pel nom del "pla o APN, access point name". Si aquí poseu "predeterminat", no us funcionarà. D'aquest post he deduit que la resposta correcta era "jazzinternet".

I aquesta era la clau ;-)

Instal·lar Debian (Squeeze) a un Dell Inspiron (570)

Enviat per joan el dj., 09/09/2010 - 13:29

Ahir em va arribar el que haurà de ser el meu ordinador de treball, un Dell Inspiron 570, amb processador AMD Athlon II X4 però, el que va resultar un problema, una tarja de xarxa Broadcom (sembla que amb una intel no hagués tingut cap problema). M'hi he passat un dia sencer, resolent problemes, i ara, que a priori ja estan resolts, us en faig 5 cèntims per si us son d'utilitat.

1) Els CD de la versió recomanda per la testing (Squeeze) (una alfa de febrer) no passa de les primeres línies. No es carrega bé l'instal·lador.

Sol·lució? Cremar una versió actual (daily built)

2) La tarja de xarxa no es reconeguda, amb el que la Netinst queda en poca cosa (incomplerta, només amb un sistema bàsic).

Per començar, per saber quina tarja teniu, podeu fer:

lspci | more

i destriar la línia que descriu la vostra tarja. La meva era una "Ethernet Controller Broadcom Corporation Device 1691 (rev 01)"

Sol·lucions?

2.1) Se m'acut que li podria haver posat una segona tarja de xarxa, de les que corren per casa, i tira milles. No ho he provat

2.2) L'opció complicada.

He provat vàries coses i ja no sé exactament que és el que ha funcionat, aixío que us poso les referències.

Primer, posar el firmware "no lliure" que es recomana a la web de l'instal·lador.

Eliminant una partició de windows del grub2

Enviat per joan el ds., 07/08/2010 - 18:40

Al meu portàtil Acer hi ha una partició de "recuperació", per tornar a deixar el portàtil com era quan es va comprar, o sigui amb un windows... Qualsevol usuari que trii aquesta opció em pot esconyar l'invento no sé si s'arribaria a carregar la partició de debian o només la de windows, però per si de cas vull treure aquesta opció del menú d'arencada de grub2.

Si volgués eliminar totes les particions "no linux" ho tindria fàcil, li trec el permís d'execució al fitxer /etc/grub.d/30_os-prober i llestos... Però només vull treure la partició de recuperació de l'Acer, i no el Vista que també hi ha instal·lat, així que el qe he fet ha sigut el que expliquen en aquest post.

Que bàsicament és afegir després de:

for OS in ${OSPROBED} ; do
DEVICE="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 1`"
LONGNAME="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 2 | tr '^' ' '`"
LABEL="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 3 | tr '^' ' '`"
BOOT="`echo ${OS} | cut -d ':' -f 4`"

if [ -z "${LONGNAME}" ] ; then
LONGNAME="${LABEL}"
fi

aquestes línies:

# Added to remove Windows Recovery
if [ "$LONGNAME" = "Windows NT/2000/XP" ] && [ "${DEVICE}" = "/dev/sda1" ] ; then
continue
fi
# End Added